неділю, 24 липня 2016 р.

Від ворожого снаряду загинув ще один фастівчанин Сергій Шадських




Сьогодні вночі загинув смертю хоробрих фастівчанин, справжній ракетний снайпер, військовий професіонал високого класу, патріот, молодший сержант Сергій Шадських, позивний "Булька".

Його життя і то, як він захищав Батьківщину, заслуговують, щоб про нього дізналася вся країна.

Під час масованого обстрілу російської важкої артилерії, Сергій був смертельно поранений. 152 мм гаубичний снаряд накрив позицію 11-го батальйону "Київська Русь" 59-ї механізованої бригади, в рядах якого воював Сергій. Незважаючи на страшне поранення, Шадських зумів сам викликати допомогу, і якоюсь неймовірною силою волі утримував себе в свідомості, залишаючись на позиції. Він пішов з життя як справжній воїн.
Сергій був оператором протитанкового ракетного комплексу "Фагот", на війні з вересня 2014 року, уклав контракт. За півтора року війни здійснив багато бойових виходів і точних результативних бойових пусків.

Про його бойової роботи знає вся країна - саме молодший сержант Шадських зробив один з найефектніших пусків по ворогу, коли 14 квітня 2016 року прямиv потраплянням знищив відразу два "Урали" з мінометами мінометної батареї 6-го окремого козачого полку 2-го армійського корпусу РФ на Донбасі. 

Сергій Шадських з 2014 року удостоєний відзнаками міністра оборони України "За Зразкову службу", "Знак пошани", відзнакою начальника Генштабу "За взірцевість у військовій службі" ІІІ ступенів.

Представлений командуванням батальйону до відзнаки міністра оборони "За військову доблесть" і до ордену "За мужність" 3-го ступенів. На жаль, представлення на орден розглянути поки не встигли.

Сергій користувався великим авторитетом у батальйоні, і неможливо передати біль втрати його бойових товаришів і його сім'ї. Такі сержанти - справжній фундамент нашої армії. Такі громадяни - рушійна сила нашого народу.

Він був не просто героєм - він був справжнім професіоналом.

За сукупністю його бойових заслуг, і з огляду на, що одне подання на нього вже було оформлено, гідний також ще однієї, і більш високої нагороди. Сподіваюся, подання буде розглянуто також комітетом ордена "Народний герой України".

Дружина Сергія, Тетяна, і вся його родина, потребують нашої уваги і підтримки.

Тетяна Шадських
5168755601547314

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар