суботу, 11 травня 2013 р.

Сергій БАРАНОВСЬКИЙ: Йду представляти інтереси земляків!

2 червня цього року в одному з округів у Фастівському районі відбудуться перевибори депутата Київської обласної ради. Зазначимо, що перевибори будуть відбуватися з причини позбавлення мандата депутата Київської обласної ради, представника Партії Регіонів Ігоря Осипенка, якого було притягнуто до кримінальної відповідальності і засуджено за отримання хабара.

 Як було заявлено напередодні, провідні опозиційні політичні сили, а саме ВО «Батьківщина», УДАР і ВО «Свобода» шляхом компромісів і домовленостей визначили спільного єдиного кандидата. Ним став Сергій Барановський, депутат Фастівської районної ради, координатор депутатської групи «Об’єднана опозиція ВО «Батьківщина».


-Що спонукало Вас, порівняно молоду людину, піти на цей відповідальний крок і балотуватися до обласної ради, адже якщо подивитися на список депутатів обласної ради, то там ми побачимо здебільшого поважних і досвідчених людей?

Інколи вжитті настають моменти, коли необхідно приймати відповідальні рішення і ставити перед собою мету вищого рівня. Мені нещодавно виповнилось 30 років. Маю певний досвід участі у виборчих перегонах. У 28 років я став депутатом Фастівської районної ради, перемігши на виборах у мажоритарному окрузі в селах Скригалівка і Ставки. Керуючи партійною організацією «Фронту Змін», за досить короткий термін вдалося зібрати колектив однодумців, що поєднав в собі людей, які увійшли до однойменної фракції, а згодом і розширились до депутатської групи «Об’єднана опозиція ВО «Батьківщина». Протягом двох років роботи у районній раді ми проводили активну роботу в частині вирішення практичних питань наших виборців, підготовки проектів рішень районної ради, надання пропозицій та реалізації проектів програм соціально-економічного і культурного розвитку Фастівщини. Проте у цій роботі ми не відчували підтримки депутатів обласного рівня. Тому, коли були оголошені перевибори, ми без вагань вирішили брати в них участь. Я не дарма кажу «МИ», бо це дійсно було наше спільне командне рішення. Крім того, варто зазначити, що Фастівщина вже давно не мала свого місцевого представника у обласній раді. Останнім дійсно нашим депутатом облради був Іван Дмитрович Зеленько, який обирався у далекому 2002 році. З того часу інтереси нашої громади представляли «чужі» для Фастівщини люди.

-Які завдання Ви ставите перед собою, ідучи до обласної ради? 

Щодо конкретних завдань, то ми отримуємо їх від наших виборців дуже багато. Серед головних: боротьба з наслідками проведення медичної і освітянської реформ, які тягнуть за собою закриття лікувальних і освітянських закладів, звільнення медичних і педагогічних працівників; проблеми якісного транспортного обслуговування наших громадян, як на автомобільному, так і на залізничному транспорті; відсутність в сільській місцевості місць для проведення організованого дозвілля дітей і молоді і, як наслідок, зростання вживання молоддю алкогольних напоїв і наркотичних речовин. Здебільшого, як ви бачите, це соціальні питання. У Фастівській районній раді опозиція представлена досить потужно, маємо значну частину мажоритарних кандидатів. Крім того, у нашому окрузі депутатом Верховної Ради обрано Руслана Сольвара, який також є представником опозиції. Тож не вистачає сполучної ланки на рівні обласної ради. Головне моє завдання – стати такою «сполучною ланкою».

-Які наголоси Ви плануєте робити в своїй депутатській роботі? 

Так склалося, що останні 10 років я був і є тісно пов'язаний з освітою: працював у школі, навчався в університеті, був задіяний в управлінській ланці освітянської галузі. Повертаючись до попереднього питання, хочу зазначити, що на Фастівщині у цьому році досить гостро постала проблема реформування освіти, яка виражається у так званій «оптимізації» мережі освітянських закладів. Якщо перевести це на «людську мову», то йдеться про закриття і реорганізацію навчальних закладів. «Під прицілом» влади школи у селах Дорогинка і Томашівка, Скригалівка і Півні, Кожанка і Червоне. Тому, з огляду і на ці аспекти, мною прийнято рішення, у разі обрання мене депутатом Київської обласної ради, працювати в комісії з питань освіти і науки щоб захищати інтереси дітей, педагогів, батьків. Ви є спільним кандидатом від опозиційних політичних сил ВО «Батьківщини», УДАРу, ВО «Свободи».

-Чи відчуваєте ви рівень відповідальності, який берете на себе вступаючи у ці перегони? 

Звичайно, відчуваю! Але разом з відповідальністю я відчуваю потужну підтримку наших побратимів з «Свободи» і УДАРу. Тим більше, що на Фастівщині наше об’єднання сягнуло значно ширших меж. До нього приєдналися і Народний Рух України спільно з Українською Народною Партією, і Українська Платформа «Собор» разом з Нашою Україною, низка громадських організацій на чолі з районною організацією Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка. Що надихає Вас на реалізацію ваших задумів і планів? Безперечно це моя родина: дружина Людмила, донька Софійка і син Данило. Нажаль, зайнятість забирає надто багато часу для спілкування з ними, проте, коли знаходиться вільна хвилинка я з задоволенням допомагаю з уроками першокласниці Софійці і розважаюсь з тримісячним Данилком.

-Чим Ви захоплюєтесь у житті?

 У вільний час, якого, нажаль, дуже мало захоплююсь читанням і заняттям спортом. Люблю порибалити, але це буває дуже рідко.

Отож, побажаємо Сергію успіху та перемоги!

Біографія кандидата: 

БАРАНОВСЬКИЙ Сергій Леонідович 

Кандидат до Київської обласної ради у одномандатному мажоритарному окрузі № 48 Фастівського району, висунутий Київською обласною організацією політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». 

Народився у 1982 році у Фастові.

 У 1997 році після закінчення Фастівської загальноосвітньої школи №1 вступив до Білоцерківського педагогічного училища, по закінченню якого здобув професію вчителя початкових класів і англійської мови.

Протягом 2001/2002 навчального року працював вчителем англійської мови в спеціалізованій школі № 207 міста Києва.

У 2007 році з відзнакою закінчив навчання у Інституті політології, соціології і права Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, де здобув кваліфікацію магістра політології, викладача політології та соціально-гуманітарних дисциплін.

У 2005 році – помічник-консультант народного депутата України Віталія Шевченка.

Протягом 2005-2012 років працював у Головному управлінні освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.

З 2009 по 2012 роки – голова Фастівської районної організації Політичної Партії «Фронт Змін».

З квітня 2013 року – виконуючий обов’язки голови Фастівської районної організації політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

У 2010 році обраний депутатом Фастівської районної ради у одномандатному мажоритарному виборчому окрузі в межах сіл Скригалівка і Ставки.У районній раді очолює депутатську групу «Об’єднана опозиція «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

Одружений: дружина – Людмила, донька – Софія, син – Данило.

Немає коментарів:

Дописати коментар