четвер, 2 травня 2013 р.

Подайте на пропітаніє Фастівському водоканалу, або як дурять фастівчан

30 квітня 2013 року у Фастові відбулась спільна прес-конференція депутатів міської ради та голів місцевих осередків "Батьківщини", "Фронту змін", "Удару" та "Свободи". Представники зазначених політичних партій: Кириченко Ігор,  Ничипоренко Олег,  Олександр Попко, Ярослав Желовага та Геннадій Яковюк - всі, як один, говорили про тривожну ситуацію навколо фастівського водоканалу, який зараз нагадує інваліда на протезах, якого міська влада намагається рятувати, роблячи йому уколи в протез.

В чому ж суть проблеми?
Якщо говорити стисло і без заумних фраз, ситуація наступна:
Є підприємство, яке називається "Фастівський водоканал", в якого хронічно немає грошей, і яке постійно ходить з простягнутою рукою і клянчить гроші у депутатів міськради, говорячи, що воно бідне і нещасне і фастівчани залишаться без води, якщо водоканал не отримає фінансове підживлення.
З іншої сторони у вартості 1 куб. м води, за яку ми платимо щомісяця, заробітня платня працівників водоканалу складає 60%! Тобто є керівник водоканалу пан Соломаха, який за чутками отримує з/п 15-16 тис. грн, є роздутий штат працівників, у який крім окладів, купа премій та нарахувань і є звичайні фастівчани, які платять за воду за одними з найвищих тарифів у Київській області!


Подібні хаотичні і непослідовні управлінські кроки, як стверджують деякі опозиційні депутати, можуть бути свідомим бажанням довести підприємство до банкрутства, щоб здати цей ласий шматок у так звану концесію  - тобто передати в управління зацікавленим фірмам чи приватним особам. А вода, як ви знаєте, запас важливий і стратегічний!

Що ж пропонують депутати з "Батьківщини", "Фронту змін", "Удару" та "Свободи"?

Розробити чітку прозору економічно обґрунтовану програму по нормалізації роботи фастівського водоканалу та ситуації з водою в місті, яка включатиме в тому числі:

1) Проведення аудиту роботи міського підприємства, залучивши до цього незалежну аудиторську фірму, а не своїх корешів;
2) Зняття з посади керівника пана Соломаху, як неефективного менеджера, який не справляється з керівництвом;
3) Перегляд штату і окладів працівників водоканалу, які є роздутими і неоптимізованими;
4) Підвищити контроль за незаконним встановленням магнітів на водолічильниках у населення, які зменшують показники;
4) Переглядання практики хаотичного взяття кредитів, які не рятують ситуації, а лише погіршують її.

Але питання в тому, що думка виступаючих не прес-конференції депутатів керуючій у Фастові партії регіонів до одного місця. Всі рішення навколо водоканалу приймаються непрозоро, не радячись, в врахуванням в першу чергу особистих інтересів, а не інтересів громади міста...

Тож не дивуйтесь, шановні читачі, що незабаром Вам можуть прийти платіжки з підвищеними тарифами за воду - вас продовжують тримати за лохів!

Фотозвіт з прес-конференції:

Немає коментарів:

Дописати коментар