середу, 2 квітня 2014 р.

Про часткову військову мобілізацію на Фастівщині: добровільну і обов'язкову



Ще півтора місяці тому ніхто з фастівчан у дурному сні не міг передбачити того, які події будуть нині відбуватися навколо нашої держави. Де тепер ті вічно вчорашні земляки-скептики, які в силу набутих радянських психологічних пережитків твердо весь час заявляли, що Росія ніколи не буде воювати з Україною?

Натомість, саме ця Росія здійснила віроломний напад на нашу державу, попрала свої міжнародні зобов’язання щодо збереження територіальної цілісності України, принесла нечуване горе на українську землю. Починаючи з 27 лютого 2014 року, коли збройні сили путінської Росії розпочали погано приховану збройну агресію проти України, триває блокування наших військових у Криму, викрадення і знущання над ними, напади з пострілами і тиск на членів їх родин, злодійське захоплення квартир, кораблів та військової техніки Збройних Сил України. Все це робить та «братська» Росія, чия ДержДума 1 березня 2014 року дала згоду своєму шизофренічному президенту Володимиру Путіну на застосування її збройних сил по всій території...суверенної незалежної України (?!). І це не фантастичний блокбастер чи вигаданий фільм жахів. Це реальність!

Сьогодні слова «мобілізація» і «повістки» стали буденною нормою для багатьох наших земляків. Більше 1000 чоловік на Фастівщині вже вручено повістки за мобілізаційними планами військомату після того, як Верховна Рада України затвердила Указ в.о. Президента України О.Турчинова від 17 березня 2014 року № 303 «Про часткову мобілізацію». Більшість з них не хоче війни, але розуміє, що російській військовій інтервенції потрібно дати необхідну відсіч.

Незважаючи на те, що по декотрих селах є випадки навмисного саботажу мобілізації і ухиляння від неї під різним приводом, вцілому вона проходить злагоджено. Слід також зазначити, що й до народного ополчення у місцевому військовому комісаріаті записалося на цей час близько півтисячі фастівчан-добровольців. І це немало. Одночасно по селах району збирається допомога для воїнів Збройних Сил України і Національної гвардії (картопля, макаронні вироби, гречка, чай, цукор. консерви, цигарки) у передчутті того, що на захопленні Криму путінська Росія не зупиниться.

Оголошена часткова мобілізація проводитиметься протягом 45 діб з дня набуття чинності Указу і торкається всіх областей України. Усі фастівчани віком до 45 років, які проходили військову службу у лавах Збройних Сил або інших військових формуваннях, повинні зараз не змінювати без повідомлення у міськрайонний військовий комісаріат місця свого проживання та перебування на військовому обліку. Оповіщення осіб, яких відібрали для призову на навчальні збори, здійснюється виключно військовим комісаріатом і місцевими органами влади шляхом вручення повісток встановленого взірця, в яких чітко вказано місце і час прибуття до військового комісаріату чи на вказаний збірний пункт. Викликані резервісти повинні мати при собі документи та речі, про які йдеться у повістці.

Зараз за «першою чергою» мобілізації викликаються ті військові спеціалісти, чиї спеціальності нині найбільше необхідні Збройним Силам. Мобілізовані резервісти відбувають на 10-денні збори до Білої Церкви, де проходять відповідну підготовку. Але при потребі може бути оголошена мобілізація другої, третьої (це вже початок бойових дій) і четвертої хвилі (коли мобілізуються всі, хто може тримати в руках зброю чи підносити боєприпаси та не мають т.зв. «білого білету».

Гадаємо, після того, що відбулося з Кримом, ні у кого з фастівчан не повинно залишитися сумнівів відносно подальших шляхів забезпечення нашого миру. Україна повинна стати або членом НАТО, або відновити ядерний статус - інакшого шляху у нас немає, допоки в наших сусідах є така держава, як Росія і такі її божевільні правителі, як Путін. Україна повинна мати сильну боєздатну армію, а українці пам`ятати мудрі слова видатного англійця Уінстона Черчіля про те, що коли між приниженням і війною хтось обирає перше, мотивуючи це тактичною мудрістю чи необхідною жертовністю, то в результаті отримує й приниження, і війну.

Фастів Інфо

Немає коментарів:

Дописати коментар