четвер, 10 квітня 2014 р.

Диво-хороми і мисливські угіддя Пшонки у Дорогинці



Коли по центральним каналам телебачення фастівчани побачили те, у якій царській розкоші проводило своє життя найближче оточення колишнього Президента України В.Януковича, вже нікого не потрібно було агітувати проти колишнього злочинного режиму Партії регіонів. Про імператорські замашки колишнього «золотого Генпрокурора України» донбасівця В.Пшонки, якого екс-президент привіз колись з собою до Києва з Донецька, українці добре надивилися з каналів новин із маєтків у с. Гореничах на Київщині, які мало в чому поступалися Межигір`ю В.Януковича.

Але гореницькими помістями апетит «всесильної» родини Пшонки не обмежувався. Простягнулися її руки і до нашої Фастівщини, де декілька з 2011 року вона тихо обзавелася… 15 тисячами 356 га (!) лісу Дорогинського лісництва. Лісників жорстко поставили перед фактом і лише запросили для підписання договору про оренду цих земель до 30.06. 2036 року. Ніхто не мав сумнівів, що ця «оренда» стане вічною, тому на цій ділянці швидко почалося будівництво дерев’яного котеджу для відпочинку (взруб з найкращих порід карпатських дерев) над розчищеним озером, сучасних лазні і котельні, вертолітного майданчику, вольєрного тваринного господарства з таксацією звірів, що передавалися, тощо. Вартість орендної угоди ніхто офіційно ніде не називав зі страху, бо за нею ж стояв …«сам Пшонка».

Але ніхто на Фастівщині і не мав сумніву, що вона було мізерною для всемогутньої родини. Коли два роки тому наша газета подала невеличке повідомлення про погано приховану «прихватизацію» дорогинських лісів В.Пшонкою, то фастівська районна влада всіляко заперечувала це і представляла версію щодо знаходження лісниками такого собі «інвестора» для надання «допомоги» лісгоспу однією з київських фірм в «утриманні угідь», з якими перший самостійно впоратися не може».

Так і з'явилося в Дорогинці т.зв. ТзОВ «Укрмістобуд», яке почало «упорядковувати» 6500 га лісових угідь, 8700 га польових угідь і близько 160 га водно болотних угідь. Вольєрне господарство ТзОВ «Укрмістобуд» зайняло площу 80 га, з яких 20 га на оленячий розплідник, а решта – на свинячий, в якому кабанячі матки повинні були давати приплід для майбутніх цілей при приїзді високоповажних мисливців.

Безпосередньо дорогинськими маєтками Пшонки опікувався його 37 річний син нардеп Артем Пшонка, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів. У багатьох колах його справедливо вважають «рейдером №1» в Україні. В друзях у нього числиться також колишній голова Київської облради і Фастіівської міськорганізації Партії регіонів Олександр Сталіноленович Качний, який неодноразово приїжджав до Дорогинки на полювання і на своєму рівні забезпечував проходження всіх необхідних рішень. Лісники і селяни Дорогинки намагалися не лізти у «справи прокурорської родини». Можновладці ж не те, що полювати не давали дорогинцям, навіть гуляти по лісу і наближатися до «секретного будівництва» забороняли. Там надзвичайно швидкими завозилися щебінь, пісок і цемент, добротні фури ялини, сучасні вікна, двері і обладнання. Золотолюбним Пшонкам здавалося, що ще якийсь рік-два і тут будуть нові Гореничі…

 Але Майдан несподівано зруйнував плани «вічного блаженства» Пшонків. Вони швидко майже все покинули у недобудованому лісовому мисливському котеджному комплексі у Дорогинці і зникли. Покинули його і ті будівельники та охорона, що забезпечували тут сучасним українським вельможам «райський відпочинок».

Зараз у Дорогинці місцеві жителі разом із районним депутатом М.Лимарем взяли під охорону згаданий мисливський маєток, бо бояться, що люди його розтащуть на матеріали і знищать. А хотілося б, щоб це майно ще зіслужило добру службу громаді Фастівщини.

Нижче редакцією подається короткий фотозвіт з місця події:

Недобудований вертолітний майданчик

Сучасна добре обладнана котельня мала забезпечити тепло в лісовому котеджному містечку
Басейн блакитно-мармурового кольору у бані Пшонків мав особливо милувати душі і тіла
Ця чималенька "баня-хатиночка" з найкращих порід карпатського дерева взруб над озером у Дорогинському лісі мала стати місцем відпочинку і розваг всемогутньої родини екс-прокурора
Котеджний комплекс зводився доволі швидко
Мисливські стежі мали постати в угіддях скрізь
Огорожа навколо 80 га вольєрного господарства
Ці кабанці з вольєрного господарства невдовзі мали стати рухливими мішенями



Фастів Інфо

Немає коментарів:

Дописати коментар