пʼятницю, 21 лютого 2014 р.

Фастів. Хроніка останніх днів

Фастівський ранок 20 грудня розпочався вшануванням загиблих у Києві та на Майдані. О 9.00 розпочався захід, на який прийшли фастівчани із запаленими лампадками..

Захід розпочався із молитви, яку прочитав присутній священник..
Але потім градус виступів почав зростати. Присутні таврували Партію регіонів та Януковича особисто, як вбивців, які повинні бути покарані..

Мітингуючі викликали на захід в. о мера міста Галину Поліщук та працівників міськвиконкому, щоб вони теж вшанували пам'ять загиблих, публічно відмежувались від дій центральної влади та вийшли з Партії регіонів..

В якийсь момент один із виступаючих, здається Тимофієв чи хтось інший, крикнув до Поліщук: давайте негайно знімайте у себе з кабінетів портрети Януковича і виносьте їх сюди! З Білого дому було винесено 2 портрети Януковича і публічно розбито на сходах...

Згодом до присутніх було викликано і голову Фастівської райдержадміністрації Анатолія Бусєнкова, від якого теж вимагали відмежуватись від дій центральної влади..


Потім мітингуючі люди пішли до фастівської міліції. Як сказав один із виступаючих, вранці йому дзвонив фастівський міліціонер і питав, чи не збираються вони їх штурмувати, бо їм одягли у бронежилети і роздали зброю..

Начальник фастівської міліції спочатку не хотів виходити до мітингуючих, навіть питав, чи не збираються вони його брати в заручники, але потім вийшов і навіть написав офіційно папір, що жоден із фастівських міліціонерів у Київ їхати не буде.

Вранці хтось у приміщення фастівського паспортного столу та фастівського суду кинув вибухові пакети..Тому цілий день по Фастову ходили чутки, що у Фастів завезли тітушок, які будуть тут робити всякі провокації і погроми.

Ввечері о 19.00 мітингувальники зібрались біля Білого дому, щоб координувати протидію можливим нападам тітушок та зібрати кошти для вбитого на Майдані фастівчанина Андрія Саєнка..Стояла машина з озвучкою і зібралось нехило народу, деякі з палками, плюс організовано прийшли фанати фастівського та київського "Динамо"...Так що тітушкам, якби вони з'явились, наваляли б добряче..

Деякі фастівчани перелякано сприймало хлопців з палицями в руках і з пов'язками за тітушок, хоча це були стихійно організовані фастівські самооборонці..Чутки про тітушок по Фастову поки не підтвердились, але інформація продовжує відслідковуватись..

Принагідно хочу дати оголошення, що у Фастові організовується козацька сотня самооборони, її установча зустіч відбудеться сьогодні у міському парку біля фонтану о 18.00. Так що, всі бажаючі, приєднуйтесь.

Вже сьогодні надійшла інформція, що фракція Партії Регіонів у фастівській міській раді саморозпустилась, її члени написали заяви про вихід, в тому числі і Поліщук..Крім того, міська організація Народної Партії (голова - Павловський) заявила про вихід з коаліції з регіонами..

Далі буде...

Немає коментарів:

Дописати коментар