середу, 15 травня 2013 р.

Про відставку Пенькового

Тихонечко подкравшись к себе, я позвонил и убежал…
Егор Летов

Міський голова збирається втікти. Саме так я сприймаю інфу про його заяву на звільнення в зв’язку з досягненням пенсійного віку (типу, коли він приймав участь у виборах, він забув про пенсійний вік). Не збираюсь йому чимось докоряти, як людині. Але… Тут не про людські якості. Він міський голова. Фастівчани за нього проголосували. Регіонали «допомогли» фастівчанам «досипавши» голосів в урни для голосування. Тобто фастівчани йому довірили управління своїм містом, а він отримував заробітну плату з податків фастівчан.
Рік ми дали міському голові, щоб показати себе. Регіонали забрали собі все. Міського голову, секретаря ради, всіх заступників, голів комісій, більшість в раді. Тоді я їх попереджував: маєте повну владу – маєте повну відповідальність за все. Вся влада опинилась в їх руках. Вони бодро сказали: та ми ж отого!!!!, показавши при цьому в’ялий біцепс.
Через рік я чітко зрозумів, що він не здатен керувати містом. Чимось іншим, можливо так, але не містом. Тоді ми почали надавати міському голові свої пропозиції, програми, проекти… про те, як зробити місто красивішим, чистішим, структурнішим. Все, як горохом об стіну!!!!
Вони виявились не здібними навіть побудувати пункт тимчасового утримання тварин, на який в бюджеті було закладено гроші.. ((((
Коли йдуть з таких посад, залишаються лише вчинки і завершені чи незавершені проекти. Відповідно до цього й лишається відповідний слід в історії міста. Яким же буде слід Пенькового? А ніякого сліду не буде. Бо люди пам’ятають лише хороше. А хорошого нічого то і немає. Трохи про нехороше: вокзал зруйновано, залізничне сполучення ледь не відібрали (повернули його собі самі фастівчани, виявивши свою громадську позицію), залізничні підприємства перереєструвались в Козятині (й відповідно наповнюють їх бюджет), залізничну лікарню відібрали, ринок землі заблоковано, систематично порушувались закони, проекти, які були нав’язані областю “загнулись», технопарк, овочесховища, фастівський район засіяний дешевою гречкою… Все це виявилось порожніми словами.

 Ще трохи про те, що очікували фастівчани. Жоден інвестор не прийшов. Робочих місць не створено. Щодного квадратного метра житла не побудовано. Найгірше те, що Пеньковий й піти нормально не може. Якби він пішов пару місяців тому, у Фастові призначила б ВР перевибори, так як в м. Васильків наприклад. Зараз вибори ніхто не призначить. Особисто я для себе давно вивів формулу, чому так у Фастові: той хто може – не хоче, той хто хоче – не може.

Сповіваюсь колись це замкнене коло розірветься.

Олександр Попко

Немає коментарів:

Дописати коментар