вівторок, 19 березня 2013 р.

Чи вирішать теледебати проблему водопостачання у Фастові?


Фастівчани поступово звикли до досить своєрідної манери звернень свого народного обранця Р.Сольвара до міської влади через... місцеве телебачення. Ці яскраві телеролики стають чи не хітами всіх новин фастівського каналу АСТВ. На них наш нардеп, як правило, рішуче вимагає від керівництва міста повирішувати всі нагальні проблеми. Останнім було таке телезвернення з вимогами вирішити головну проблему міста − проблему нормального водопостачання. Нардеп не жалів словесних барв і наголошував, що Фастів живе в якомусь минулому столітті з огляду на стан справ з водою у ньому. Зворушливих закликів до міського голови і керівника місцевого водоканалу І. Соломахи було більше, чим вдосталь. Чого ж тут більше насправді: піару, турботи про громаду чи ефективних реальних механізмів впливу на міську владу − розсудять час і фастівчани.


А поки що весело виходить, коли чуєш: «Якщо, Ви, Олександр Миколайович, не зробите... Якщо, Ви, не вирішите... Якщо, я буду приїжджати вам з Соломахою тут робити, а ви по зльотах роз’їжджати будете, коли по п`ять днів люди без води сидять...то я, я, я, я, я.....». Всі можливі органи ним планується залучити, аби мер міста, нарешті, почув його і оцінив серйозність намірів. Навіть, органи прокуратури. Фрази ж на зразок «давайте я Вам курси лікбезу проведу, як просто можна вирішити це питання», взагалі, багатьох фастівчан до екстазу доводять. Невже, саме телевізор допоможе подарувати Фастову воду? Хотілося б вірити, але подальше життя все покаже.

Зрозуміло, у відповідь йдуть телезвернення з кабінетів міського голови і керівника водоканалу, які намагаються пояснити фастівчанам свою позицію у цьому питанні, навести цифри заборгованості установи, відсутності у бюджеті необхідних задля його вирішення коштів. Не забувається, звичайно, з їхнього боку завуальовано запитати у Руслана Сольвара про те, чому у питаннях води він постійно згадує про всі інші свої справи, намагаючись таким чином виразно підкреслити його хвалькуватість.

Натомість, нардеп суворо зазначає, що міській владі спуску не дасть, що займати посади не повинні ті керівники, які не вміють знаходити кошти, що керівник водоканалу у спілкуванні з ним створює для нього вигляд якогось викладача-теоретика на занятті в університеті, а не практика-господарника, що реально повинен вирішувати цю складну проблему. Рецепт же від Р.Сольвара такий: водоканал має наперед у холодну пору року взяти відповідний кредит на вирішення питань з водопостачанням, а протягом весни-літа − погашати його. Хотілося б, звичайно, побачити результати реалізації: у кранах, а не на теледебатах.

Фастів Інфо 

Ось це прикольне відео:


Немає коментарів:

Дописати коментар