четвер, 10 жовтня 2013 р.

НАШІЙ ГАЗЕТІ − 3 РОКИ!



В серпні цього року наше щомісячне інформаційно-просвітницьке видання відзначило вже 3-тю річницю свого існування. Нині перед читачами вже 35-й номер «Фастів Інфо». На запитання, включно з досить гострими і злободенними, про те, чим жила газета у попередні роки і як планується організувати її роботу у майбутньому, ми попросили відповісти її головного редактора: 

– Пане Едуарде! Три роки газеті – це багато чи мало? 

– Гадаю, що й небагато і немало. За цей час видання здобуло чимало шанувальників по всій Фастівщині, які щомісяця з нетерпінням очікують кожен новий номер «Фастів Інфо». Є багато людей, що взагалі колекціонують чи підшивають всі номери нашої газети, «замучують» мене дзвінками з цього приводу.

– Чи відбулися якісь зміни за цей час у роботі видання, у його редакційній політиці? 

– Казати про те, що нічого не відбулося за три роки не можна, хоча основні принципи нашої редакційної політики не змінилися. Вони відомі: відкритість, об’єктивність, патріотизм. І підходи та шляхи реалізації цих принципів відомі також – це шлях просвітницького чимбагатотиражнішого інформування населення м.Фастова і Фастівського району. Все, що хтось може не надрукувати – ми можемо надрукувати, але якщо будемо вважати, що нашим читачам потрібна саме така інформація, що така інформація буде сприяти патріотичному вихованню.


– Якого читача Ви вважаєте своїм і яким бачиться Вам читач «Фастів Інфо»? 

– Коли ми розпочинали роботу з газетою, то довго думали, на який сегмент читачів спертися, хто з них найбільше не задіяний у інформуванні офіційними фастівськими виданнями. У підсумку вирішили всі напрямки підтримувати одночасно, щоб газета була для всіх молодих і старих, комерсантів і некомерсантів, партійних і позапартійних людей. Багато уваги нашою газетою також приділяється висвітленню церковного життя на Фастівщині, поточних новин, історії рідного краю. Змушена «Фастів Інфо» також детально висвітлювати роботу Фастівської «Просвіти» і його голови для просвітницького загалу, так як нині це є одна цілісна з газетою структура. Видання присутнє і в інтернет-просторі регіону, де ми намагаємося періодично розміщувати свої найцікавіші матеріали та актуальні статті. До речі, відгуки, як виявилося, на них є, навіть, з Канади, США і Польщі, не кажучи про Україну.

– Якщо можна дізнатися, хто мається у Вас на увазі під словом «ми», адже багато хто у Фастові вважає «Фастів Інфо» вашою газетою?

– Ми - це ті люди з редколегії і Фастівського Товариства «Просвіта», хто забезпечує її вихід і розповсюдження. Це також і наш дизайнер, від якості роботи якого також багато що залежить у виході газети. Що ж до питання про «мою» газету, то відповім так: нехай вважають. А чиєю ж вона ще може бути, якщо розібратися? Хто ж її леліє і випещує нині, забезпечує інформаційно і матеріально, сидить ночами під час верстки і підготовки матеріалів? У всіх без виключення номерах газети є мої історичні розвідки і цікаві пошукові рідкісні архівні матеріали з історії Фастівщини, не кажучи вже про інформаційні. Але, хоча вона реально нині дійсно є моєю, зі спільної історії я ніколи не відкидав ті перші 11-ть номерів, які випускалися моїм колегою-заступником Фастівської «Просвіти» О.Чернишенком, допоміжну працю В.Мельника та інших членів редколегії, нашого дизайнера.

 – А звідки у Вас взялося бажання взятися за «Фастів Інфо»? 

– О, це довга історія, хоча й закономірна. Вона тягнеться ще з 1994 року, коли я у Самборі почав випускати і редагувати газету-вісник місцевого просвітянського осередку «Просвітянська Україна» на 4-х сторінках, що виходила завдяки розмноженню шляхом ксерокопіювання накладом лише 200 примірників. Потім були інші мої видання, які удосконалювалися і удосконалювалися. У Фастові для місцевого просвітянського осередку у 2003-2009 роках я видавав накладом 300 примірників газету-вісник формату А4 на 1-му листку «Просвітянин Фастівщини». Але ж хотілося чогось серйознішого і більших тиражів. Тому у 2010-2011 роках я випускав окремі номери більш серйозних газет, таких, як «Позиція» і «Фастівський вісник». Ну, а далі вже пішла у мене ера «Фастів Інфо».
    
 – Якою Вам бачиться перспектива «Фастів Інфо»? 

– Кольорова обкладинка, частіший вихід, збільшені тиражі, заповнені кіоски – влаштовує така відповідь. Одне обіцяю: з виданням читачу завжди буде цікаво.

 Розмову вела А.Земко 

Фастів Інфо

Немає коментарів:

Дописати коментар