неділю, 10 квітня 2016 р.

Проект "Фастів - європейське місто"!

Можливо ще не всі з вас знають, що Фастів бере участь у конкурсі в рамках Європейського тижня місцевої демократії, який організовує Рада Європи.

В рамках цього конкурсу ініціативна група фастівчан, серед яких є депутат міської ради Максим Слободян, журналістка "Нашого Городка" Юлія Шпакович, громадські активісти Артем Демиденко, Наталя Булавенко та інші започаткувала проект "Фастів - Європейське місто!"

В цьому проекті велику увагу планується приділити створенню нового, естетично привабливого та красивого обличчя нашого міста - буде реалізований підпроект "Фастів - місто квітів!", а саме засадити клумби Фастова квітами у кольорах країн - членів Європейського Союзу. Для реалізації проекту ініціатори не планують залучати кошти з міського бюджету, а лише спонсорські гроші.


Першим місцем, де будуть висаджуватись квіти, буде площа біля пам'ятника Шевченка у Фастові, де планується висадити квіти у кольорах прапорів України та Євросоюзу.



Ініціативна група за роботою на проектом:



В планах організаторів є встановлення у центрі міста інсталяції "Fastiv", ось один із варіантів, як це може виглядати в реальності:



Також в рамках проекту "Фастів - європейське місто" громадськими активістами на чолі з координатором проекту "Дерева пам’яті" Дмитром Баровим, на території шкіл міста  висаджені тюльпанові дерева з іменними жетонами наших фастівських Героїв - Бориса Ігоря, Зінченка Олександра, Рудіма Руслана. Ці дерева стануть символами боротьби та пам’яті, символами змін та символами квітучого майбутнього України, за яке загинули Герої.

В рамках проекту планується реалізація й інших ініціатив, про них я напишу пізніше...

Якщо ви хотіли б якимось чином долучитись до акції з перетворення Фастова на європейське місто, ласкаво просимо до співпраці!

Спільнота "Фастів - місто квітів" у Фейсбуці

Немає коментарів:

Дописати коментар