вівторок, 12 серпня 2014 р.

У Фастові шукають німецькі поховання



На території скверу перед Білим домом розпочато роботи з пошуку і впорядкування німецьких поховань часів Другої світової війни. Їх виконує спеціалізоване підприємство «Пам'ять і слава», яке отримало дозвіл на здійснення ексгумації останків німецьких військовослужбовців. Знайдені останки буде перепоховано на збірне кладовище німецьких військовослужбовців «Київ» біля села Віта Поштова Києво-Святошинського району.

 Треба сказати, що ця проблема піднімалась давно і до влади Фастова звертались представники німецького посольства та пошукових організацій. Але тодішня влада ходу справі не давала. І ось нарешті питання зрушило з мертвої точки.


 Відбулись зустрічі керівників Фастова з директором Представництва в Україні Народної Спілки догляду за військовими похованнями Хансом-Ульріхом Шредером. Після обговорення питання з ветеранами Фастова виконкомом Фастівської міської ради був даний дозвіл на проведення заходів з ексгумації та перепоховання німецьких військовослужбовців. По завершенню робіт, спеціалізоване підприємство «Пам'ять і слава», яке веде розкопки, зобов’язалося привести сквер в належний стан.

Вже було зроблено кілька розкопок в різних частинах скверу, але, як подейкують, поки нічого не знайшли...

 



Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар